16 Aralık 2007 Pazar

'Irak'taki PKK Varlığı Tamamen Tasfiye Edilmeli'



CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Tek Başına Hava Operasyonunun Başarılı Olamayacağına Dikkat Çekti. Öymen, 'Hedefimiz PKK'nın Tamamen Tasfiyesi Olmalı' Diye Konuştu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Irak'ın kuzeyindeki PKK varlığının tamamen tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi. Öymen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil Dağına yönelik hava operasyonunu ANKA'ya değerlendirdi. Geç de olsa böyle bir operasyonun yapılmış olması PKK'nın tasfiyesi yolunda önemli bir adım olduğunu ifade eden Öymen, operasyonun daha önce yapılması gerektiğini söyledi.

Hükümetin bu süreçte birkaç tane önemli hata yaptığını anlatan Öymen, şunları söyledi: "Hükümet, 2003 yılında Meclis'ten yetki tezkeresi aldı ancak dış baskılar nedeniyle operasyon yapamadı. 2004 yılında yetkinin süresi bittiği halde 2007'nin Ekim ayına kadar üç yıl Meclis'ten yetki almadı. Meclis'ten yetki aldıktan sonra ise TSK'ya siyasi direktif vermekte gecikti. Hedefimiz PKK'nın tamamen tasfiyesi olmalıdır. Tek başına hava operasyonu bu sonucu vermez. İklim şartları kara operasyonunu zorlaştırdı. Bir taraftan bizim önerdiğimiz gibi Kuzey Irak'ta yaşayan insanlara sahip çıkmak lazım. GAP'ı hızlandırmak lazım. Operasyon sürerken af ve pişmanlık yasası gibi konuları gündeme getirmek yanlış. Başbakanın bundan bahsetmesini sakıncalı görüyoruz. Bu tür söylemler TSK'yı zayıflatır."(ANKA)

Hiç yorum yok: